top of page

Voorstellen

Sybren Zeilstra

Amateur fotograaf en reislustig persoon

Mijn naam is Sybren Zeilstra.

Deze website heb ik gemaakt omdat ik het leuk vind om de foto's die ik maak met anderen te delen.

Fotografie boeit mij al een lange tijd; als kleine jongen pikte ik regelmatig de camera van mijn ouders om plaatjes mee te schieten. Toen ik 18 was kocht ik mijn eerste camera: een Russische Zenith E. Loodzwaar, maar prima om mee te beginnen. Ik heb hem vier weken door Noorwegen mee gesleept, in de rugzak! Toen was ruim 20 kg. nog heel normaal om op je rug te gooien.

Vrij snel daarna stapte ik over op Minolta, een XG1 en wat later een XG-M. Heb ik veel plezier aan beleefd. Vervolgens ben ik overgestapt naar Nikon. Eerst een aantal jaren een F-70, daarna het digitale tijdperk in met de D-70s en de D-300. Die laatste is een fantastisch werktuig, alles zit op een goede, maar vooral logische plek. Toch de overstap naar zijn opvolger gemaakt, de D-300s. Een goede video functie en een aantal goede verbeteringen gaven de doorslag.

 

Naast fotografie heb ik nog een andere 'hobby': op reis gaan!

De bergen zijn wel mijn favoriet, maar verre oorden zijn natuurlijk zeker zo leuk. Denk aan IJsland, Nieuw Zeeland, Alaska of Spitsbergen, om er een paar te noemen. En dan is de fotografie weer een mooie combi met het reizen!

 

Ik werk met:

Nikon D-300s

Tokina 10-17 mm, 3.5-4.5  Fisheye

Nikkor 24-70 mm, 2.8 G ED Nano

Nikkor 70-200 mm, 2.8 G ED VRII Nano

Nikon Teleconverter TC-1.7

Nikon Speedlight SB-600

Compact Camera: Sony DSC-RX 100 III

Cameratas: F-Stop Tilopa. Een vreselijk handige tas!

Een 1 poot en een 3 poot 

bottom of page